Kemi

Afstem redoxreaktion

14. november 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en, der kan hjælpe mig med, hvad jeg skal gøre (gerne skåret ud i pap!):

 

Afstem følgende redoxreaktion:

Ag  +  NO3-   →   Ag+  +  NO2     (sur opløsning)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2012 af mathon

                        
                          0          +5               +1           +4
                         Ag    +    NO3-   →   Ag+    +    NO2


Svar #2
14. november 2012 af Solvejens (Slettet)

# 1

Vil du forklare hvorfor?!


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2012 af mathon

   
                  ...du skal selv færdigafstemme den


Svar #4
14. november 2012 af Solvejens (Slettet)

#1

Hvor får du +5 over N i den første, og +4 over N i den næste fra?


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. november 2012 af mathon

NO3-

             x + 3•(-2) = -1

             x - 6 = -1

             x = -1 + 6 = 5

NO2
                
x + 2
•(-2) = 0

             x - 4 = 0

             x = 4
 


Brugbart svar (2)

Svar #6
14. november 2012 af mathon

op- og nedgange er afstemt

                         Ag (s)    +    NO3- (aq)   →   Ag+ (aq)    +    NO2 (g)

afstemning af ladning

                         Ag (s)    +    NO3- (aq)   +   2 H+ (aq)   →   Ag+ (aq)    +    NO2 (g)

afstemning af hydrogen

                         Ag (s)    +    NO3- (aq)   +   2 H+ (aq)   →   Ag+ (aq)    +    NO2 (g)   +   H2O (l)
oxygen stemmer

 

                     


Svar #7
14. november 2012 af Solvejens (Slettet)

#6

Er den så helt færdig der, eller?


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. november 2012 af mathon

 

      Hvad mener du selv?


Svar #9
14. november 2012 af Solvejens (Slettet)

Det tror jeg, den er. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. november 2012 af mathon

 

                 Den er færdigafstemt


Svar #11
14. november 2012 af Solvejens (Slettet)

Så må jeg se, om jeg kan finde ud af de næste jeg har...


Skriv et svar til: Afstem redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.