Fysik

friktion?

14. november 2012 af pnorgren (Slettet)

en homogen klods, hvis grundflade er kvadratisk med kantlængde 0,5 m, har højden 1,3 m og massen 200 kg. friktionkoeffitienten mellem kasse og underlag er 0,2.

 

1, 

hvor stor en vandret virkende kraft, F, skal andvendes, for at flytte kassen hen over underlaget med jævn hastighed.?

 

2. 

i hvilken afstand h, fra underlaget kan F virke, uden at kassen vælter?

 

har brug for nogle løsninger.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2012 af peter lind

1) F skal være lige så stor so gnidningskraften.

2) Drejningsmomentet omkring tyngdepunktet fra F må ikke være størred end og modsat rettet drejningsmomentet fra gnidningskraften


Svar #2
14. november 2012 af pnorgren (Slettet)

har at fty= 200 * 9,82 = 1964

F= FTY * u = 1964 * 0,2 = 392,8

 

men opgave 2 kan jeg ikke få tila t stemme, det skal give 1,25 m i højden

 


Svar #3
14. november 2012 af pnorgren (Slettet)

har virkelig brug for en løsning på den, resultatet af opgave 2 skal give 1,25 m men ved ikke hvordan.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du skal sætte normalkraften til at virke kun i modsatte ende end F, for netop der tipper kassen, og så skal impulsmomentsætningen nok give et svar sammen med newtons love.


Svar #5
14. november 2012 af pnorgren (Slettet)

jeg kan ikke få det til at stemme, ror ikke jeg kan få formlen til at passe ind i mine data.


Skriv et svar til: friktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.