Matematik

Ligninger

14. november 2012 af 3runette (Slettet)

Har problemer med at løse følgende ligninger. Hvordan løses disse ligninger?

 

a) x^1.5 = 2

b) x^-2,5 = 3

c) 5 · x^1.7 = 20

d) 2 + 7 · x^0,7 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af mette48 (Slettet)

Isoler xn og uddrag den n  te rod


Svar #2
14. november 2012 af 3runette (Slettet)

Det siger mig overhovedet ikke noget :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2012 af mathon

 

a)
               x1,5 = 2                      kvadrer på begge sider

              x3 = 22                        tag den tredje rod på begge sider

              x = 22/3


Svar #4
14. november 2012 af 3runette (Slettet)

Mathon, kan du forklare med ord, hvad det er du gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2012 af mathon

b)

               x-2,5 = 3                   opløft i -1. på begge sider

               x2,5 = 3-1                       kvadrer på begge sider

               x5 = 3-2                          tag den 5. rod på begge sider

              x = 3-2/5                          omskriv eksponenten til decimaltal

              x = 3-0,4

           


Svar #6
14. november 2012 af 3runette (Slettet)

Jeg kan bare overhovedet ikke se fidusen i det :(


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.