Matematik

Differentialregning

14. november 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp med disse spørgsmål.

 

1) Funktionen f(x) er gived ved f(x) = 3x- 2x + 1. Find forskriften til en linje der er tangent til grafen for f(x) og som har hældningen a= -4

 

2) reducer: x2+xy/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Løs først ligningen f '(x0) = -4 . Derved bestemmer man x-koordinaten til det eller de punkter, hvor grafen for f har en tangent med hældningskoefficient -4 . For hver løsning x0 bestemmer man så tangentens ligning

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

2) Sæt en fælles faktor uden for parentes i tælleren og forkort.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af mathon

 

                                 y = -4x + b       gennem (xo,f(xo))

hvor xo er løsning
til ligningen
                                f '(xo) = -4

          


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.