Matematik

Forskrift

14. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Er den  bare svær, eller svær.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Igen opstiller man to ligninger ud fra de givne oplysninger. Her er der tale om en potensfunktion

      W(L) = b · La

der skal gå gennem de to punkter (7,1 ; 5,5) og (14,3 ; 58,4) .

Brug den fundne forskrift til at løse ligingen W(L) = 100 .


Svar #2
14. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Hvordan???


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter de to datapunkter til at opstille ligningssystemet

5,5 = b · 7,1a

58,4 = b · 14,3a

Løs så dette ligningssystem. Metoden minder om den metode, der blev benyttet i den tidligere opgave om en ekponentialfunktion.


Svar #4
14. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

jeg flytter 14,3 over på den anden side og dividere med 58,4 så igås?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

igås???

Nej. Man benytter samme fremgangsmåde som i den anden opgave, idet man dividerer de to ligninger med hinanden. Derved får man en ligning med a alene. Tager man log() på hver side kan man så isolere a.


Svar #6
14. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Ok forstår ikke. Men ok


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad forstår du ikke her? Fulgte du ikke med i din anden tråd?

Dividerer man Ligning 2 med Ligning 1 får man

58,4 / 5,5 = (14,3/7,1)a .

Tager man log() på hver side har man så

a = log(58,4/5,5) / log(14,3/7,1) .

Find så b ved at benytte et af de to punkter.


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.