Matematik

Er mine udregninger rigtige

15. november 2012 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion F er giver ved


f(x) = 2x^2 - 5x + 6

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2)).

MIN UDREGNING 

f(x) = 2x^2 - 5x + 6
2*2x - 5
4x -5
f(2) = 4*2 - 5

8-5 = 3

Er det korrekt udregnet, hvis nej må i gerne forklar, hvad jeg gør forkert og skal gøre rigtigt, er dårlig til disse opgaver ): 

 
Og så har jeg en anden opgave: 


Jeg har udregnet en opgave hvor en skov vokser med en fast procent 0,3% om året, på 80 over vokser den til 
2089 = 6000 * (1+0,003)^80 = 7624,75 km2


Men jeg skal udregne hvor mange procent skoven skal vokse med hvis den skal nå op på 8600 km2 på samme antal år, jeg ved man skal bruge Log MEN ved ikke helt hvordan. LÆR MIG! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2012 af PeterValberg

Når man skal bestemme en ligning for en tangent til grafen for en funktion, skal man starte med at bestemme den afledede funktion:

Funktionen:

Den afledede funktion:

Bestem nu f(2) og f'(2):

Indsæt i tangentligningen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. november 2012 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet)

Er så langt som godt med, men er min Xo = 3 og X = 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af PeterValberg

Jeg går ud fra, at du skal løse ligningen:

Er det korrekt opfattet ?

Skoven skal altså vokse 0,451% hvert år, hvis den i samme tidsrum skal blive på 8600km2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2012 af PeterValberg

#2

Nej x0 = 2  da det er x-koordinaten til tangentens røringspunkt med grafen for f 

det er f'(x0) = f'(2) = 3

Generelt gælder:

Ligningen for tangenten i punktet (x0,f(x0)) til grafen for f(x) kan bestemmes som:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
15. november 2012 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet)

OKay mange tak, forstår dog ikkei den anden opgave hvordan du for tallet 43 og 30, da jeg for 1,43 når jeg divider de to tal sammen


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan vel se, at

8600/6000 = 43/30 = 1,43333


Skriv et svar til: Er mine udregninger rigtige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.