Matematik

Funktion f er givet ved forskriften f(x)=4*sin(x)+1

16. november 2012 af Adntira (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har ingen anelser om, hvordan jeg skal løse dette opgave, er der nogen der kan hjælpe mig ??
.evt. Lidt forklaring af betydningen af resultatet.

f(x)=4*sin(x)+1

Løs ved beregning ligningen f(x)=-3 , hvor x tilhører [0, 2p]


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2012 af PeterValberg

f(x) = -3
4·sin(x) + 1 = -3
4·sin(x) = -4
sin(x) = -1

x = (3/2)π + p2π    , hvor p∈R

( x måles i radianer )

eller:

x = p2π - π/2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. november 2012 af Adntira (Slettet)

f(x) = -3
4·sin(x) + 1 = -3
4·sin(x) = -4
sin(x) = -1

Så lange er jeg med men

Så skriver du bagefter
x = (3/2)p + p2p , hvor p?R

Hvad gøre du her, og hvor kommer p fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2012 af PeterValberg

Jeg har vist skrevet forkert, der burde stå p∈N (p tilhører de naturlige tal, - altså hele positive tal)

Da sinus funktionen er periodisk (gentager sig selv igen og igen og ....)
benytter jeg +2pπ til at vise, at der er uendelige mange værdier for x, der opfylder ligningen
2π er en periodes varighed (før der er endnu en løsning) og p angiver antallet af perioder
(som er uendelig mange)

Giver det mening ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2012 af mathon

 

           x = (3/2)π er løsningen i intervallet [0;2π[     dvs kun p = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2012 af PeterValberg

Okay, jeg havde vist lige overset intervallet i opgavens formulering
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. november 2012 af PeterValberg

Opsummering :-)

f(x) = 4·sin(x) + 1   , x = [0;2π[

Ligningen:

 

f(x) = -3
4·sin(x) + 1 = -3
4·sin(x) = -4
sin(x) = -1

x = (3/2)π 

( x måles i radianer )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
16. november 2012 af Adntira (Slettet)

Jeg har forstået det nu, tusind tak,

Skriv et svar til: Funktion f er givet ved forskriften f(x)=4*sin(x)+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.