Kemi

Haster hjælp!!!!BRUG FOR HJÆLP

17. november 2012 af Lillozz (Slettet)

The following data were collected for a reaction.
Rate constant (mol-1 L s-1)                                 Temperature (?C)
2,88 x 10-4                                                                  320
4,87 x 10-4                                                                  340
7,96 x 10-4                                                                  360
1,26 x 10-3                                                                  380
1,94 x 10-3                                                                  400

Determine the activation energy for the reaction in KJ mol-1 both graphically and by calculation using ln(k_2/k_1) =          -E_a/R (1/T_2 -1/T_1 ).? For the calculation of Ea, use the first and last rows of data in the table in this question.

Jeg har lavet en lineær graf, og har fået regressionsligning:

y=-0,0001x+0,0008

Ea=R*0,0001=8,31*10^-7 kJ mol^-1

vha. formlen har jeg fået den til 79,11 kJ mol^-1

Hvad har jeg gjort galt?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2012 af ideapad (Slettet)

Din regressionsligning er ikke rigtig.

Du har sat ln(t) som x-aksen og 1/t som y-aksen, men det skal være omvendt. 

Derved får du ligningen -9521.71087768*x+7.90006874.

 

Håber det hjælper :)


Skriv et svar til: Haster hjælp!!!!BRUG FOR HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.