Matematik

Opskriv ligningen på formen y=ax+β

17. november 2012 af HenrikN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg har følgende info:

En ret linje går gennem punktet (3,1) og har en normalvektor (2 over 0)

så har jeg bestemt ligningen på formen ax+by+c=0 og fået den til at være 2x-6=0.

Hvordan kan jeg så omskrive den til formen m y=ax+β når y er gået tabt i ligningen på formen y=ax+by+c=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2012 af SuneChr

Enhver linje, med en normalvektor på formen (x0 ; 0) , vil være parallel med y-aksen og har derfor ikke en ligning af formen   y = αx + β

Linjens forskrift er da   x = 3

Linjen er parallel med y-aksen i en afstand  (+ 3) herfra.

Linjen λ kan også udtrykkes      λ =  { (x ; y) | x = 3  ∧  y ∈ R

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2012 af peter lind

Du roder i det. Brugen af formlen for normalvektor giver en ligning af formen ax+by+c=0. Linjen er paralel med y aksen, så ligningen kan slet ikke skrives på den form, du spørger efter.


Svar #3
17. november 2012 af HenrikN (Slettet)

Hvad mener du med roder rundt Peter Lind? 

Opgaven gik først ud på at bestemme en ligning på formen ax+by+c=0 og derefte omskrive den til y=ax+β

Mange tak Nonspecificata!


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2012 af peter lind

Du skriver y = ax+by+c=0  Der er et y= for meget i starten


Svar #5
17. november 2012 af HenrikN (Slettet)

Ja det kan jeg godt se, det er en fejl fra min side af, det skal self være ax+by+c=0


Skriv et svar til: Opskriv ligningen på formen y=ax+β

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.