Matematik

Differentialregning

18. november 2012 af uddipigen (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej alle. Sidder med en opgave i matematik, som jeg bare ikke kan løse, og har indset at jeg nok har brug for en hjælpende hånd. Opgaven lyder:
Bestem for hvilken eller hvilke x-værdier funktionen f = 2x^3+1,5x+x^2.
Vil først finde den afledende funktion som bliver 6x^2 +1,5+2x.
Derefter vil jeg jo bare indsætte f'(7) og indsætte 7 i den afledendefunktion og løse andengradsligningen. Er jeg helt galt på den? Kan ikke få resultatet til at blive x1 = -1,1385 og x2= 0,8052. Hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven mere forståeligt. Det ser ud, som om der mangler noget i formuleringen, og din forklaring "Derefter vil jeg jo bare indsætte f'(7) og indsætte 7 i den afledendefunktion og løse andengradsligningen" giver ingen mening.

Tilsyneladende skal man finde alle de steder, hvor grafen for funktionen f(x) har en tangent med hældningskoefficient 7. Dertil skal man løse ligningen f '(x) = 7 ; man skal ikke beregne f '(7). Du har differentieret funktionen korrekt. Man skal så løse 2.-gradsligningen

      6x2 + 2x + 3/2 = 7 ,

der netop har de to rødder, som du angiver.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.