Matematik

Gang parenteserne ud

18. november 2012 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Jeg skal gange parenteserne ud 



a) (2x-1/2)^2

b) (√8+√5)(√8- √5)

c) (-3a-2b)^2

Men hvordan er det nu lige man gør det ? 

Håber der er en der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Brug kvadratsætningerne. 

a) (2x-(1/2))2 = 4x2+(1/4)-2x 
(kvadratet på en toleddet størrelse = kvadrattet på første led + kvadratet på andet led + eller minus det dobbelte produkt. Da der er et minus i den parentes er det selvfølgelig minus det dobbelte produkt)

b)'eren minder om (x+y)*(x-y)=x2-y2, hvordan vil du så løse b)?

c) brug kvadratsætningen fra a)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2012 af mathon

   
                  ...repeter dine kvadratsætninger = det er folkeskolestof


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2012 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er gymnasiestof nu til dags. Den slags lærer man ikke i folkeskolen.


Svar #4
18. november 2012 af cillebaek (Slettet)

Hedder b'eren så 64-25 ??


Skriv et svar til: Gang parenteserne ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.