Matematik

Beregn tid

18. november 2012 af sea16 (Slettet)

Simpelt (måske) spørgsmål.

Jeg skal regne ud hvor lang tid det tager at cykle 10 km med en fart på 15 km/t

Jeg tænkte at 10 er 2/3 af 15 og tiden  så måtte være 40 min. (altså 2/3 af 60), men det virker bare af meget, og jeg kan ikke finde en udregning der passer til.

jeg prøvede at udregne sådan;

(15/60)*10 = 2,5

og 

15/10 =  1,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 s = v • t                  hvor s er strækningen, v er hastigheden, t er tiden

 t = s / v

 


Svar #2
18. november 2012 af sea16 (Slettet)

så 10/15 = 2/3 af en time er altså rigtigt?

Tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

   ja 

       eller 40 minutter


Skriv et svar til: Beregn tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.