Kemi

HJÆLP

18. november 2012 af 7o1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogen der vil være søde, at hjælp mig med dette opgave?

- 0,05 m af butansyre (hvor) ph = 3,06, beregn styrkekonstanten af butantsyren.

Jeg vil bare vide, hvordan og svar.


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. november 2012 af mathon

 

                                 C3H7COOH (aq)   +   H2O (l)   <--->   C3H7COO- (aq)   +   H3O+ (aq)
ligevægtsmolariteter       cs - α·cs                                            α·cs                      α·cs

 

     ligevægtsbrøken
                                   [C3H7COO- (aq)] • [H3O+ (aq)] / [C3H7COOH (aq)] = Ks

                                   [H3O+]2 / (cs - [H3O+]) = Ks

                                               10-2pH / (cs - 10-pH) = Ks

                                               Ks = 10-2·3,06 / (0,05 - 10-3,06)

                                    Ks = 1,54·10-5 M

 

 

 


Svar #2
18. november 2012 af 7o1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.