Kemi

Neutralisering af syre

18. november 2012 af JamesLame (Slettet) - Niveau: A-niveau

0.210 g af en af de monoprotiske stærke syrer neutraliseres med 16.4 mL af en
0.100 M vandig opløsning af NaOH. Hvilken  stærk syrer er der tale om?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2012 af mathon

 

         stofmængden af 0,210 g af syren er n = (0,0164 L) · (0,100 mol/L) = 0,00164 mol

         syrens molmasse er
                                            M = (0,210 g) / (0,00164 mol) = 128,049 g/mol


Skriv et svar til: Neutralisering af syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.