Matematik

Find en ligning.

19. november 2012 af Kaisdj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Søde mennesker :)

 

Jeg skal have hjælp til et spørgsmål. Mit spørgsmål lyder:

 

 

To piger sidder i flyet på vej til Mallorca. Den ene ved ikke, om hun skulle have betalt overvægt for sin kuffert med badetøj. Hun tjekkede to kufferter ind, og den store (med bikiner) vejede dobbelt så meget som den lille (med overtøj). I alt vejede begge kufferter 45 kg. Der skulle betales for overvægt ved en kuffert på 30 kg.

 

 

Opstil en ligning

 

X= Kilogram

Y= antal kufferter?

 y= 45x +2?

 


Svar #1
19. november 2012 af Kaisdj (Slettet)

y= 45x + 30


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2012 af nielsenHTX

#0 kaldes x vægten af den lille kuffert så gælder der at

x+2x=45 ⇔x=15

altså vejer det lille kuffert 15kg og den store vejer 2*15=30kg  


Svar #3
19. november 2012 af Kaisdj (Slettet)

Hvorfor er det jeg ikke selv kan se det? :(


Svar #4
19. november 2012 af Kaisdj (Slettet)

jeg havde næsten gjort det rigtig, men y skulle jo bare erstattes med 45 så havde det været rigtig :)


Skriv et svar til: Find en ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.