Fysik

Acceleration

21. september 2005 af tkruger (Slettet)
Har lidt problemer med opgaven:

To biler starter samtidig fra samme startlinje. Bilernes accelerationer er 1,5 m/s^2 og 2,5 m/s^2. Hvor lang tid efter starten er afstanden mellem bilerne 20 meter?

Svar #1
21. september 2005 af tkruger (Slettet)

Kan man bruge Galileis 2. faldlov? Eller gæller den kun ved frit fald?

Svar #2
21. september 2005 af tkruger (Slettet)

gælder* (det her kører!)

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2005 af fixer (Slettet)

Strengt taget er Galilæi's faldlov blot et specialtilfælde af bevægelser med konstant acceleration, nemlig tyngdeaccelerationen.

Men det er rigtigt, at da bilernes acceleration er konstant, er deres respektive tilbagelagte strækninger siden t=0

s1 = ½(1.5 m/s^2)t^2
s2 = ½(2.5 m/s^2)t^2

når begge bilers begyndelseshastighed er 0 m/s.

Find det tidspunkt hvor strækningsdifferencen mellem s2 og s1 er 10 m.

Svar #4
21. september 2005 af tkruger (Slettet)

Du mener vel 20 meter?

men kan jeg trække ligningerne fra hinanden og sige:

20 = ½(2.5 m/s^2)t^2 - ½(1.5 m/s^2)t^2

og så isolere t?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2005 af fixer (Slettet)

Ja - til begge spørgsmål.

Men husk at argumentere for hvorfor du har sagt s2-s1 og ikke s1-s2...

Svar #6
21. september 2005 af tkruger (Slettet)

Så siger jeg tak for hjælpen! :)

Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.