Matematik

Liniær funktion - find a og b og tegn graf!

20. november 2012 af laur1067 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Sidder med en opgave, jeg ikke aner hvordan man løser, så håber der er en der vil være så sød at hjælpe! Den skal laves i Maple :)

 

OPgaven lyder:

Om en liniær funktion f med regneforskrift f(x)=ax+b gælder, at

f(-1)=8 og f(7)=12

 

Tegn grafen for f(x), og bestem tallene a og b

 

Har ingen ide om hvad jeg skal gøre så please hjælp! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af PeterValberg

hældningskoefficienten a kan bestemmes som:

b kan bestemmes ved indsættelse af den fundne værdi for a samt et af de givne punkter (-1,8) og (7,12)
i den lineære model y = ax + b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af PeterValberg

Ups, havde overset at du skal lave den i Maple, - det program kender jeg desværre ikke.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af nielsenHTX

#2 fremgangsmåden vel nu stadig være fin i maple.

#0 men se fil for en anden fremgangsmåde.

(hvis du vil have maple til at vise de 2 punkter, bliver det lidt mere besværligt)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Liniær funktion - find a og b og tegn graf!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.