Matematik

vm(f) og f(x) ≥ 7,5????

20. november 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med 2 opgaver:

f(x)=2*x-x*1,02x

a) Bestem værdimængden for f.

Kan jeg ikke her finde den største y-værdi og så ved jeg at funktionen vender ned ad i det uendelig derfor bliver det

[STØRSTE Y-VÆRDI;∞[

Og her tænker jeg optimering, men kan ikke helt huske hvordan man gør det jeg TROR at man definere sin funktion og sætter den = 0

b) Bestem det interval, hvor f(x) ≥ 7,5

den forstår jeg ikke hvordan jeg skal lave. 

Jeg prøede at bruge maple men det kunne den ikke finde ud af og min lærer siger jeg skal sætte den = istedet for ≥ og så skal jeg se på hvilke værdier der ligger under og det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af peter lind

a) Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0

b) Funktionen er kontinuert så funktionen f(x)-7,5 kan kun skifte fortegn  når f(x) = 7,5


Skriv et svar til: vm(f) og f(x) ≥ 7,5????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.