Kemi

Spørgsmål estere

21. november 2012 af lotche (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået to spørgsmål jeg ikke kan svare på håber i kan hjælpe

 

0,132 g methylpropanoat koges under tilbagesvaling med 20,0 mL 0,100 M natriumhydroxid indtil hydrlysen er tilendebragt. overskud af hydroxid tilbagetiltreres derefter med 0,100 M saltsyre.
Beregn det rumfang titrator der skal andvendes ved tilbagetitrering

 

0,946 g af en ester hydrlyseres kvantitativt ved kogning med 25,0 mL 1,00 M natriumhydroxid. Overskuddet af hydroxid tilbagetiltreres med 15,7 mL 1,00 M saltsyre.
Beregn esterens molarmasse, og bestem dens molekyleformel. Foreslå nogle mulige strukturformler for esteren, og anfør navnene for disse.

 

Håber der er nogle der kan hjælpe!

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2012 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2012 af mathon

nederste opgave

       NaOH
                              tilført                           tilbagetitreret         forbrugt ved syrens protonering
                 (0,025 L)·(1,00 mol/L)      (0,0157 L)·(1,00 mol/L)     
                          0,025 mol                          0,0157 mol                     0,0093 mol
ækvivalerende
                            
                                0,0093 mol ester med massen 0,946 g

esterens molmasse
                                M = (0,946 g) / (0,0093 mol) = 101,720 g/mol
 

ukendte esters
strukturformel
                                 CxH2x+1-C(O)O-CyH2y+1
                                              44,009 g

    massen som de to grupper CxH2x+1- og CyH2y+1-  er fælles om
    er
            restmasse = (101,720 g) - (44,009 g) = 57,711 g

som giver forskellige
kombinationsmuligheder
for     CxH2x+1 og CyH2y+1
 

                                   M(CH3-)          =     15,035 g/mol

                                   M(C2H5-)         =     29,062 g/mol

                                   M(C3H7-)         =     43,089 g/mol

                                 

              


                      


Skriv et svar til: Spørgsmål estere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.