Matematik

hjælp til matematik: bestemmelse af ligning for en tangent

21. november 2012 af striber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave. Jeg har selv prøvet at lave lidt på den, men kan ikke rigitg komme videre, og ved ikke engang om jeg har lavet det rigtig. 

Opgave 7
En funktion f er givet ved
f(x)=x*e^(2x)
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(1,f(1)).

 

 

Jeg har startet med at differeciere den:

(2*x+1)*e^2x

tangentligningen 

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Jeg sætter 1 ind i tangentligningen da jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(1,f(1)).
y=f'(1)(x-1)+f'(1)

Så kan jeg ikke rigtig komme videre. Opgaven er rigtig uden hjælpemidler, men vi har fået lov til at bruge TI-nspire :-)

Håber virkelig at der er nogle der kan hjælp, da jeg har svært ved differentialregning...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tangentligningen med x0 = 1 er

y = f '(1) · (x - 1) + f(1)

man skal derfor beregne f(1) og f '(1) ved at indsætte x = 1 i forskrifterne for f(x) og f '(x), som du allerede har til rådighed.


Svar #2
21. november 2012 af striber (Slettet)

x=1

f(1)=e^2

f'(1)=3*e^2

 

er det rigtigt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Svar #4
21. november 2012 af striber (Slettet)

y=f'(x0)(x-x0)f(x0)


y=3*e^2(x-1)+e^2

 

kan du hjælpe mig med om hvad jeg skal bagefter? eller er det resultat nok?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Reducer konstantleddet i tangentens ligning

-3e2 + e2 = ...


Svar #6
21. november 2012 af striber (Slettet)

okay, tusind tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: hjælp til matematik: bestemmelse af ligning for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.