Fysik

termisk ligevægt

21. september 2005 af crazy by nature (Slettet)
hej, jeg håber en eller flere af jer kan hjælpe med dette her:

E1=-E2
m1c1(Tfælles-T1)=-m2c2(Tfælles-T2)
m1c1Tfælles-m1c1T1=m2c2Tfælles-m2c2T2
hvordan skal jeg komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2005 af Peden (Slettet)

Jamen det ser jo fint ud, men hvad skal det egentlig betyde, hvad vil du frem til?

Svar #2
24. september 2005 af crazy by nature (Slettet)

hej, min computer gik lige ned i et par dage, så det er først nu jeg så besvrelsen.
hvad jeg vil frem til?
hvordan skal man løse?
jeg vil gerne finde Tfælles

Svar #3
24. september 2005 af crazy by nature (Slettet)

jeg mener kan man ikke gøre den her kortere?
m1c1Tfælles-m1c1T1=m2c2T2-m2c2Tfælles

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2005 af fixer (Slettet)

For nemheds skyld kalder jeg Tfælles for Tf. Regningerne forløber så

m1*c1*(Tf-T1) = -m2*c2*(Tf-T2) <=>

m1*c1*(Tf-T1) = m2*c2*(T2-Tf) <=>

m1*c1*Tf-m1*c1*T1 = m2*c2*T2-m2*c2*Tf <=>

m1*c1*Tf+m2*c2*Tf = m2*c2*T2+m1*c1*T1 <=>

(m1*c1+m2*c2)*Tf = m2*c2*T2+m1*c1*T1 <=>

Tf = (m2*c2*T2+m1*c1*T1)/(m1*c1+m2*c2)

Hvis det er fra en fysikopgave, skal du undlade biimplikationstegnet ("<=>").

Svar #5
25. september 2005 af crazy by nature (Slettet)

tusind tak!

Skriv et svar til: termisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.