Fysik

Fysik hjælp <3

22. november 2012 af Julielin (Slettet) - Niveau: C-niveau

I denne opgave skal vi se på kroppens energiforbrug.
Der er tale om en kvindelig gymnasieelev på 16 år, som vejer 65 kg og måler 1.70 m.
Hvis pigen sover et helt døgn, bruger hendes krop energi i kJ svarende til E = a ? vægten + b ? højden + c
hvor a = 35, b = 1948 og c = 837 for en pige i den alder.
1) Hvor meget energi i kJ omsætter pigen i timen, når hun sover?
2) Udregn pigens effekt, når hun sover.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Jeg går udfra, at forskriften har formen: E = a*vægt + b*højde + c , og at enhederne er:

a = 35 kJ/kg

b = 1948 kJ/m

c = 837 kJ

1). Indsæt vægt og højde (enheder: kg hhv. m) i formlen og del med 24 timer

2). Omregn svaret i 1) til Watt = J/s - idet 1 kJ/time = 1000 J/3600 s = 0,278 W


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2012 af hesch (Slettet)

Samme spørgsmål i foregående tråd.


Skriv et svar til: Fysik hjælp <3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.