Matematik

Bestem vektor a

22. november 2012 af hejmeddig4321 (Slettet)

Hej :-)

 

Jeg har to vektorer a og b som er vist i et retvinklet koordinatsystem. 

 

Jeg ved at vektot a * vektor b er = 5 og længden af vektor b er 2. Vinklen mellem de to vektorer er 20 grader.

 

Hvordan bestemmer jeg længden af vektor a eller i det hele taget hvordan bestemme jeg vektor a? 

 

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af hbhans (Slettet)

Du kan bestemme længden af a ved hjælp af formlen

a·b = ιaιιbιcos(a,b) = 5,  dvs. ιaι = 5/(2cos(20))


Skriv et svar til: Bestem vektor a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.