Matematik

15 % = 1,15?

22. november 2012 af louisææ (Slettet)

Hej derude. 
Er det rigtigt, at i stedet for at tage 15 % af noget ved at dividere med 100 og gange med 15, så kan man også bare skrive gange 1,15? eller skal man dividere med 1,15?

 

Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af mathon

  
                     ...afhængigt af "hvilken vej" du regner     men faktor/divisor 1,15 er rigtig nok


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2012 af mathon

 

             beløb inden 15% stigning = 300 kr

             beløb efter 15% stigning = (300 kr) • 1,15 = 345 kr

 

             beløb efter 15% stigning = 345 kr

             beløb før 15% stigning = (345 kr) / 1,15 = 300 kr

 

 


 


Svar #3
22. november 2012 af louisææ (Slettet)

Ja okay :D Mange tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvis det drejer sig om at beregne 15% af noget, skal man ikke gange med 1,15 , men med 0,15. Det er kun hvis man skal lægge de 15% til det oprindelige, at resultatet kan beregnes lettere ved at gange med 1,15 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2012 af hbhans (Slettet)

15% = 15/100 = 0.15

K + 15% = K + K*0.15 = K(1+0.15) = K*1.15


Skriv et svar til: 15 % = 1,15?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.