Matematik

HVad går galt?

22. november 2012 af Jiji87 (Slettet)

Udnyt differentialregning til at vise af ligningen for tangenten i P er: y= 2ax0x-ax0

 

P (x0,y0)

• f(x0) = ax02
• f’(x0) = 2ax0

 

y = f(x) + f’(x) · (x-x0)
= ax02 + 2ax0 · (x-x0)
= ax02 + 2ax0·x-2ax02 (der kan nu forkortes ud)
= 2ax0·x-ax02

 

Får et lidt andet udtryk!??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dine udregninger ser rigtige ud. Måske har du ikke kopieret den oprindelige tangentligning korrekt?


Svar #2
22. november 2012 af Jiji87 (Slettet)

Nej det er den opgivet tangent ligning, troede jeg var forkert på den, men muligvis en fejl i opgavesættet. Tak for dit svar.


Skriv et svar til: HVad går galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.