Matematik

bestem grafens skærings punkter med akserne.

22. november 2012 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

en lineær funktion er givet ved f(x)=4x+2

Jeg skal nu:

bestemme grafens skæringspunkter med akserne.

hvordan gør jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af SuneChr

f(0)  er skæring med y-aksen

f(x) = 0  er skæring med x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2012 af mathon

skæring med x-aksen

          hvis punkter er på formen (x,0)  altså y = 0

 

                   0 = 4x + 2

                   -2 = 4x

                   x = (-2) / 4 = -(1/2)

    skæringspunkt
                            Sx = ( -(1/2) ; 0 )

                  

 

skæring med y-aksen

          hvis punkter er på formen (0,y)  altså x = 0

 

                   y = 40 + 2

                   y = 2               

    skæringspunkt
                            Sy = ( 0 ; 2 )


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af hesch (Slettet)

y = 4x + 2

For bestemelse af skæringspunkterne i ligningen: Sæt x=0 hhv. y=0. Løs ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2012 af laur3784 (Slettet)

1: sæt ligningen ind i et kordinatsystem

2: Aflæs hvor linjen skærer X-aksen og Y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2012 af exatb

Hvis du sætter x=0 finder du skæring med y aksen

Hvis du sætter y=0 finder du skæring med x aksen, dvs  f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2012 af mathon

@#4

      "1: sæt ligningen ind i et kordinatsystem"             ???      eller oven på din mobiltelefon, eller ...


       1: indtegn linjen med ligningen   y = 4x+2   i et koordinatsystem


Svar #7
22. november 2012 af Merly (Slettet)

Hvordan putter man egentlig sådan en ligning ind i et kordinatsystem i Excel, så den viser de samme resultater som i #2??


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #9
23. november 2012 af PeterValberg

#7 Excel er fin til rigtig mange ting, men til opgaver, hvor du skal tegne grafer, skulle du prøve GeoGebra


    

[ hent GeoGebra ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: bestem grafens skærings punkter med akserne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.