Matematik

Monitoniforholdene

22. november 2012 af MissTh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ved man om en funktion er voksene eller aftagende?

fx: x = 0,790 (f(x) = 0,790) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af SuneChr

Det kan man, ud fra det givne, ikke konstatere.

Viser kun her, at f.eks.       f(x) = x  i et enkelt punkt (0,79 ; 0,79)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2012 af peter lind

Hvis f'(x) > 0 er funktionen voksende. Hvis f'(x) <0 er funktionen aftagende.


Svar #3
22. november 2012 af MissTh (Slettet)

Selve ligningen er f(x) = x4 - 1,25x2 + 0,25 :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2012 af SuneChr

# 3   f(0,79) ≠ 0,79   hvor du i # 0 påstod det modsatte. I matematik skal man være mere præcis i sit sprog.

# 2 gælder fortsat. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis f(x) = x4 - 1,25x2 + 0,25  bliver f '(x)

4x3- 2,5x

Indsæt dit x og brug # 2

:-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2012 af PeterValberg

Det er ikke nødvendigt at oprette flere tråde om den samme opgave....

din første tråd om denne opgave

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Monitoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.