Matematik

Vis at linjen er tangent til grafen

24. november 2012 af AndersLynge (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg håber på lidt hjælp til denne opgave:

 

Vis, at linjen med ligningen y = 3x - 9/2

er tangent til grafen for f(x) = ½ x ^2

 

skal jeg finde f'(x) = ½ * 2x

 

Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af grænseværdi (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Find skæringspunktet mellem y og f(x) ved at sætte y = f(x)

og løse ligningen

½x^2 = 3x - 9/2 ......... gang med 2 for at slippe af med brøkerne

x^2 - 6x + 9 = 0

x = 3

-------------------------------------------

Liniens hældning = 3

f ' = x

f '(3) = 3

Altså eet fælles punkt, hvor begge hældinger = 3 betyder TANGENT.

Skitse vedhæftet

:-)
 

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Vis at linjen er tangent til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.