Matematik

Bestem a,b,c

24. november 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kender rødderne som er 1 og 2, og C skærer y-aksen i 2.

Er det korrekt jeg skal bestemme a, b og c ved dette:
a(x-r1)(x-r2)

1(x-1)(x-2) 

x^2-3x+2 

Er det korrekt?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af nielsenHTX

ja det er det. f(x)=x^2-3x+2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2012 af mathon

 alternativt: 

                                        red, ord. og normeret 2.gradsligning
  f(x) = ax2 + bx + 2 = a  •  (x2      +      (b/a)x      +      (2/a))

     1•2 = 2/a

     a = 1


    1+2 = -(b/a) = -b

     b = -3


    f(x) = x2 -3x + 2

 

............

i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning
                  er
                           •  røddernes sum lig med koefficienten til x med  modsat fortegn

                           •  røddernes produkt lig med ligningens sidste led

 

 

 

    

 


Skriv et svar til: Bestem a,b,c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.