Fysik

Ideale gasser

25. november 2012 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne konstanten "k" ud, fra nedenstående formel. Men for at komme ud med den rigtige enhed som resultat, skal jeg så benytte R=8,31 J/mol×K eller skal jeg benytte R= 0,0821. Og hvilken enheder får jeg så efter beregningen(bare så jeg kan tjekke fremgangsmåden). Det er første gang jeg har fået sådan nogle opgaver som lektier, det virker temmeligt forvirrende. Håber at I vil hjælpe!

k=n*R/p

rho luft=1,20 kg/m^3   og M=0,029 kg/mol for atmostfærisk luft.

n=0,003310345 mol     R=8,31 J/mol×K eller 0,0821 L*atm/K*mol   p=101 479 Pa


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Ideale gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.