Matematik

Semi- og dobbeltlogaritmiske koordinatsystemer

25. november 2012 af zquu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Jeg er ved at skrive SRO og jeg skal diskutere fordele og ulemper ved brugen af semi- og dobbelt logaritmiske koordinatsystemer samt vha. koordinatsystemerne og regression kunne afgøre hvilken funktion der bedst beskriver en række data - hvordan skal dette gøres? Vi har ikke arbejdet med det i undervisningen og jeg kan ikke finde noget om det i vores matematik bøger, nu sætter jeg så min lid til at nogle af jer kan komme med et hint om hvad det her går ud på. :-)

På forhånd tak.
- beck2806


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af peter lind

Hvis du har en potensfunktion y= b*xa og tager logaritmen på begge sider får du log(y) a*log(x)+log(b). logaritmen af y era ltså en lineær funktion af log(x). Du skal bruge dobbeltlogaritmisk papir, da det så bliver en ret linje.

Hvis du gør det samme med eksponentialfunktionen y = b*ax får du log(y) =  x*log(a) +log(b). log(y) er altså en lineær funktion af x, så du skal bruge enkeltlogaritmisk papir


Svar #2
25. november 2012 af zquu (Slettet)

ja, det er jeg også kommet frem til :-) men hvad er fordelene og ulemperne derved? er det bare at det er nemt at se om det bliver en ret linje?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af peter lind

Ja netop


Skriv et svar til: Semi- og dobbeltlogaritmiske koordinatsystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.