Matematik

Ligninger

25. november 2012 af Aman3827 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej kan i hjælpe mig med de her ligninger?

5(x+2)=8x+2(x-5)
3x+6(-2-x)-12x+8=3(13+x)-3x+2

Og prøve at give mig en forklaring?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af mathon

 

                         5(x+2)  =  8x  +  2(x-5)             gang ind i parenteserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af mathon

 

                         5(x+2)  =  8x  +  2(x-5)

                         (5x+10)  =  8x  +  (2x-10)         hæv parenteserne


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af mette48 (Slettet)

5(x+2)=8x+2(x-5)             gang ind i parenteserne og træk sammen

                                        træk 5x fra på begge sider af =

                                         læg 10 til på begge sider

                                         del med tallet foran x på begge sider

3x+6(-2-x)-12x+8=3(13+x)-3x+2   gang ind i parenteserne og træk sammen

                                         læg 4 til på begge sider

del med tallet foran x på begge sider     


Svar #4
25. november 2012 af Aman3827 (Slettet)

Okay Tak!!

^^


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2012 af mathon

 

             3x  +  6(-2-x)  -  12x  +  8   =   3(13+x)  -  3x  +  2

             3x  +  (-12-6x)  -  12x  +  8   =   (39+3x)  -  3x  +  2


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.