Matematik

Ligning med x - 2+x/4 = 3/5

25. november 2012 af thomasnkay (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej derude

Jeg har lidt problemer med en lille ligning, som jeg ikke ved hvordan skal løses.

Jeg har på fornemmelsen at man skal gange over kors, men det siger mig intet?

 

(2+x)/4=3/5


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af mathon

hviket giver

                   5(2+x) = 12 .....


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af mette48 (Slettet)

( 2+x )/4 = 3/5             gang alle led med fællesnævneren for brøkerne (her er det 4*5=20) og forkort brøkerne.

Nu kan du vist godt fortsætte selv


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af mathon

 

                   5(2+x) = 12

                   2+x = (12/5) = (24/10) = 2,4

                   x = 0,4


Skriv et svar til: Ligning med x - 2+x/4 = 3/5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.