Matematik

Matematik opgave hjælp

25. november 2012 af Chokokolade (Slettet)
Jeg er gået i stå i en opgave. Håber der er nogle der kan hjælpe mig


En lejlighed købes for 1.500.000 kr. Værdien af lejligheden forventes at vokse med 2% om året.
a) Bestem en forskrift for den funktion f , der angiver den forventede værdi af lejligheden x år efter købet.
b) Beregn den forventede værdi af lejligheden 6 år efter købet.
Ved købet optages et lån på 80% af lejlighedens købesum. Lånet tilbagebetales over 30 år (120 kvartaler) med en fast ydelse hvert kvartal. Renten er 1% pr. kvartal. Første ydelse betales et kvartal efter lånets optagelse.
c) Hvor stor er ydelsen pr. kvartal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad er dit bud?


Svar #2
25. november 2012 af Chokokolade (Slettet)

Jeg ved det ikke , jeg er gået helt i stå

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af YesMe (Slettet)

f(x) = bax

x = året. Sætter man x = 0, er det en begyndelse, så siges der, at f(0) = 1.5 (mio)

f(x) = 1.5·(1 + 2%)x    , hvor f(x) er kr., målt i millioner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2012 af mette48 (Slettet)

Brug

G=y*[1-(1+r)n]/r   hvor G er gælden, y er ydelsen n antal terminer og r rentefoden


Svar #5
25. november 2012 af Chokokolade (Slettet)

Er det således?: 

a) Bestem en forskrift for den funktion f , der angiver den forventede værdi af lejligheden x år efter købet.

f(x) = b•ax

x = året

f(x) = er kr. målt i millioner.

f(x) = 1.5 • (1+2%)x

 


Svar #6
25. november 2012 af Chokokolade (Slettet)

#4 er det b) ?


Skriv et svar til: Matematik opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.