Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen

26. november 2012 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er bestemt ved f(x)=ln(x)+x

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (e,f(e))

Har fået at vide at det er en lommeregneropg men jeg aner ikke hvordan jeg skal taste.. Var der ikke lige den dag desværre..

Hvis nogen kan hjælpe ville jeg blive meget glad..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af mathon

TI-89

        først tastes funktionen f(x) ind

                  Define f(x) = ln(x)+x

        derefter tastes funktionen f '(x) ind

                  Define g(x) = d(f(x),x)

 

tangenten i (e,f(e))

        expand(solve(y=g(e)•(x-e) + f(e),y))            hvor e tastes ruder e^(1)

 

bemærk
                 d(   er en særlig tast


Svar #2
26. november 2012 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Jeg har en TI nspire cas og tasten d( findes ikke ser det ud til..?  Det er den lommeregner vi er blevet anbefalet.. I sidste ende skal der gerne komme et resultat som hedder 0,6711x+0,8244..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af PeterValberg

Menu 
4: Differential- og integralregning
9: Ligning for tangent

hvilket bringer følgende frem på skærmen:

tangentLine( )   

syntaksen er:

tangentLine(udtryk, variabel, punkt)

tangent(ln(x)+x,x,e)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
26. november 2012 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Hvad betyder det når den spytter et svar ud som hedder "Domænet af resultatet kan være større end domænet af inputtet"?

Den kommer ikke ud med et egentligt resultat..


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2012 af PeterValberg

2SPn5.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.