Matematik

Differential ligninger

26. november 2012 af HejMarie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Jeg sidder med problemer ved en opgave om differential ligninger.
Jeg har vedhæftet opgaven og håber på at i kan hjælpe mig med at løse den eller vejlede mig til det.-

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af PeterValberg

spørgsmål a)

Indsæt h = 100 i differentialligningen og reducér dh/dt er væksthastigheden

spørgsmål b)

den viste differentialligning følger modellen

y' = b - ay

som har den fuldstændige løsning

y = b/a +ce-ax

indsæt b = 5,25 og a = 0,045 og find forskriften
værdien for konstanten c findes bagefter ved at indsætte oplysningen h(0) = 50

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differential ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.