Matematik

vektor

26. november 2012 af 787 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

a = -3 / 5 og b = 4 / 6

jeg har beregnet skalarpunktet a.b og den er så lige med 42 

men jeg ved ikke hvordan man kan bestemme vinklen mellem vektorerne

 tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv nu at bruge en mere overskuelig notation

a = [-3 , 5] og b = [4 , 6]

Benyt den formel, jeg gav dig i din anden tråd til at beregne cosinus til vinklen v mellem de to vektorer.
Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1270797

Du har ikke beregnet skalarproduktet korrekt. I den tråd fik du også formlen til at beregne skalarproduktet.


Svar #2
26. november 2012 af 787 (Slettet)

Vil du beregne skalarpunktet og vinklen ( step by step ) så prøver jeg og forstår det :))

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvorfor prøver du ikke selv, og vis så dine resultater her? Det drejer sig om at sætte tal ind i en formel, og du lærer mere ved at prøve selv.

I den anden tråd fik du formlen

ab = a1·b1 + a2·b2 = (-3)·4 + 5·6 = ...

Beregn nu længderne |a| og |b| og beregn så til sidst cos(v).


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2012 af PeterValberg

FriViden.dk har en samling videoer, der omhandler vektorer i planen [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
26. november 2012 af 787 (Slettet)

Pvm og Andersen 11 , Idag har jeg set alle de vedioer  , der var nogen der har givet den her link til mig idag , jeg har set det hele men problemet er at jeg har lidt svært med at beregne nogle opgave :)

tak for hjælp

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så følg vejledningen i #3. Regn skalarproduktet færdigt og beregn så vektorernes længder og indsæt i udtrykket for cos(v) .


Svar #7
26. november 2012 af 787 (Slettet)

a • b = a1·b1 + a2·b2 = (-3)·4 + 5·6 =  42 ( jeg har sagt at den er lige med 42 ( jeg har ret jupiiiiiiiii ;D

længden |a| = a = sqrt(-3^2+5^2) = 4

længde b = sqrt(4^2+6^2) = 7.2112

 

har jeg beregnet dem rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Som jeg skrev i #1 er det ikke korrekt. Du har åbenbart ikke forstået, at  (-3)·4 = -12 .

Du har heller ikke forstået, at (-3)2 = 9. Længden |a| er ikke korrekt. Det er nødvendigt at bruge parenteser.

Benyt de eksakte udtryk i stedet for afrundede decimaltal. Til allersidst kan man så angive værdien med decimaltal.


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. november 2012 af PeterValberg

Skalarproduktet / prikproduktet:

Vektorernes længder:

Vinklen θ mellem dem:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
26. november 2012 af 787 (Slettet)

Givet vektorerne

 

a= (4*(1/2))*og*b = 3/2

 

bestem vinklen mellem vektorerne

 

min beregning :

cos(v) = (a1.b1+a2.b2)/(abs(a)*abs(b)) ( den er det samme formel som du har givet til mig , men jeg kan ikke skrive den som dig )

a= 4 (3) + 2 (2) = 16

ιaι = sqrt(4^2+2^2) = 2*sqrt(5)

ιbι = > sqrt(3^2+2^2) = 2*sqrt(5)

også tilsidst skal man dividerer 16 med a og b

 

Er det rigtigt ?

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Prøv nu at bruge det mere læselige format, som jeg benyttede i #1. Jeg ved ikke, hvad du mener med

a= (4*(1/2))*og*b = 3/2

Det er vanskeligt at forstå, hvad du skriver.

Måske mener du, at

a = [4 , 2] og b = [3 , 2]

Så er dine værdier for ab og |a| korrekt, men |b| er ikke korrekt.


Svar #12
26. november 2012 af 787 (Slettet)

Du har hjulpet mig rigtig meget idag mange tak  mange tak :))


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.