Fysik

SSO i fysik

01. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej Alle.

Jeg ved godt at spørgsmålet har været oppe og vende et par gange, but here goes:
Jeg skal snart til at vælge, hvad jeg har tænkt mig at skrive om i fysik. Faget er allarede valgt- det bliver fysik, helt klart!

Da jeg har taget flycertfikat ved jeg en del om aerodynamik og har en masse gode danske bøger. Jeg har her på det sidste snakket meget frem og tilbage med læreren. Jeg har sagt det ligeud til ham at jeg brænder for at skrive om dette. Han synes bestemt også det lyder interessant. Han er desuden rigtig behjælpsom.

Skolen har en vindtunnel, hvor man kan måle stall vinklen (et fly staller ikke ved en bestemt hastighed, men ved en bestemt vinkel). Og alle mulige andre ting. Samtidigt kan man også eftervise bernoullis princip. Endvidere skal vi også ud på DTU og lave en masse forsøg med en vindtunnel derude.

Men den store drivkraft er nok, at min lære har været, så flink at give mig en artikel om at, bernoullis ligning overhovedet ikke passer. (Han har været med til at skrive fysik bogen vi anvender på højt niveau i fysik og derfor er han kommet i besiddelse af dette matriale). Dette kunne være rigtigt sjovt at kigge på. Her er lige et lille uddrag af hvad der blev skrevet til min lærer:

Vedlagt lidt matriale om hvorfor fly kan flyve.....står endvidere at han mener de skal ændre det i bogen som er blevet skrevet. Nu til det spændende:

Det der holder en flyvemaskine oppe er åbentbart hverken undertryk over vingen pga. Bernoullis ligning eller luftens tryk på den skråtstillet vinge, at luften ved vingens bagkant strømmer nedad. Da vingen således har påvirket luften med en kraft nedad, må luften ifølge newton 3 påvirke vingen med en kraft opad, og det er det, som bærer flyveren.

Matrialet stammer fra en SSO på HF. Karakteren blev 11. Elevens eksperimenter verificerer fuldtud teorien i vedlagte matriale.

Kan i ikke hjælpe mig med ligesom at strukturere det rigtigt. Har i gode forslag og gode råd, så må i meget gerne smide et indlæg. Alle former for hjælp ønskes.

Ps. Har nogen af jer skrevet SSO i fysik om aerodynamik?
Pps. Kan i ikke sende en SSO i fysik til min mail. Jeg kunne godt tænke mig at se, hvordan sådan en skal udformes. Jeg ved intet om hvordan opgaven skal skrives!

Nok for denne gang.
På forhånd tak.

Med de bedtse flyvehilsner...

Martin Mortensen

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2003 af Sam

Du har vel læst:

http://www.studi.dk/opg/index.php?vis=opgdetail&opg=1285

Svar #2
01. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Martin.

Sidste år skrev jeg SSO om kaos i klassisk mekanik. Det har godt nok ikke noget med aerodynamik at gøre, men du kan da se hvordan jeg har struktureret opgaven. Den kan hentes på http://80.163.215.234/files/kaos/.

Skriv et svar til: SSO i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.