Fysik

spændingsforskel over modstande

28. november 2012 af pernillestæhr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man har et elektrisk kredsløb, som vist på billedet
a) Beregn spændingsforskellen over de enkelte modstande.
b) Beregn strømmen gennem de enkelte modstande.

Jeg har ud fra det beregnet den samlede strømstyrke(tror jeg).

1/Rres =1/R1 +1/R2
1/Rres =1/2+1/6 =1,5

R=Rres+R3
R=Rres+3 =4,5

Men nu ved jeg ikke hvad jeg skal herfra hvis jeg skal finde svar på opgave a og b.

Håber der er nogen af jer der vil hjælpe! :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2012 af hesch (Slettet)

Du skal lige rette:

1/Rres =1/2+1/6 =1,5

til

1/Rres =1/2+1/6  ⇒  Rres =1,5

Beregn strømmen gennem R3 og Rres:  I3 = Ires = 1,5V / ( Rres + R3 )       ohms lov

Beregn nu, igen med ohms lov,  Ures og U3

Beregn til sidst I1 og I2 vha. Ures, R1 og R2     ( ohms lov )


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2012 af PeterValberg

Samlet modstand:

Samlet strøm i kredsløbet

Delspændingsfaldene kan du fx kalde for U3, U2 og U6 med henvisning til modstandenes værdier.

hvor U = 1,5 V (klemspændingen)

Strømmene gennem modstandene

 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: spændingsforskel over modstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.