Kemi

Kemi

29. november 2012 af 787 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Er der nogen der kan forklarer til mig formlen for gassers molære volumen V = Vm * n ??

 

tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. november 2012 af lfdahl (Slettet)

En gas´ molære volmen er per definition det rumfang 1 mol af gassens partikler fylder for en given temperatur og tryk.

Først skal du udregne, hvor meget 1 mol af gassen vejer (den sk. "molære masse", M (g/mol)). Dernæst skal du kende gassens massetæthed, ρ (g/m3). Begge fås ved tabelopslag.

Den molære volumen, Vm, er da: M/ρ, som har enheden m3/mol

Når du kender gassens molære volumen og får oplyst et vist antal mol, n, kan du nemt regne gassens volumen ud (under de givne tryk- og temperaturbetingelser): Vgas = Vm * n


Svar #2
29. november 2012 af 787 (Slettet)

Jeg havde notaet i min hæfte at Vm = 24,1 ved 20 grade (det er konstant) Er det så rigtigt ??

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Det kommer jo an på, hvilken gas der er tale om, og under hvilke tryk- og temperaturbetingelser.Der må være nogle flere oplysninger


Svar #4
29. november 2012 af 787 (Slettet)

1- Altså den "molære masse", M (g/mol) den kan vi finde i det periodiskesystem er det ikke rigtigt ?

2- mener du Vm = M/ρ

 

mange tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. november 2012 af lfdahl (Slettet)

1. Jo, der står atomvægtene. F.eks. har jern den molære masse: M(Fe) = 55.845 × 1 g/mol = 55.845 g/mol

2. Ja.


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.