Matematik

angiv sidelængder og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32.000 m²

29. november 2012 af TheJulleGirl (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey!

sidder og laver en matematik opgave og ved bare ikke hvordan jeg skal løse den.

Opgaven lyder : 
angiv sidelængder og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32.000 m²

jeg ved virkelig ikke hvordan jeg regner det ud, er der nogen der er sød og hjælpe mig, matematik er mit værste fag, så kan i gør det så nemt at forstå som mugligt.

tak på forhånd


Brugbart svar (4)

Svar #1
29. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Der er uendelig mange løsninger. Mener du ligesidet ? Eller er det en retvinklet trekant?

Hvis den er retvinklet og ligebenet gør du således:

sidelængde kaldes x.

Areal = 1/2 * x * x = 32.000

x*x = 64.000 =>  x =√64.000


Svar #2
29. november 2012 af TheJulleGirl (Slettet)

Der står ligebenet i opgaven, er selv forvirret

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

så er den nok retvinklet. se svar #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

vinklerne er så 45 grader hver. tilsammen 180 grader.


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. november 2012 af SuneChr

For den generelle ligebenede trekant ABC, hvor A = B og |AC| = |BC|

gælder,

sin (C/2)  =  cos A  =  cos B   =  |AB| / ( 2·|AC| )

h =  |AC|·sin A  =  √ ( |AC|2 - 1/4·|AB|2 )

Areal af trekanten   =  1/2·hC·|AB|

 


Skriv et svar til: angiv sidelængder og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32.000 m²

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.