Matematik

Trapez ?

30. november 2012 af Hmm-Lars (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle

 

Hvordan finder jeg volumen af en trapez ? 
Med:

-  bund bredden 2

- Top bredden 4

- Bund længde 5

- Top længde på 10 

- Og en højde på 0,5

Tusind tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2012 af SuneChr

Lav i stedet en rumlig figur på en tegning, så der er noget mere håndfast at gå i gang med.

Ser ud til at være en pyramidestub, med den ene grundflade 4 ×10 og den anden 2 × 5 i en afstand af 0,5 ?


Svar #2
30. november 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Jeg har bare kommet med et ekspempel, som jeg selv lig har fundet på.
- Men bare tænk trapex i 3D ? Hvis du søger på google trapez volume så burd der komme nogle fine figure.

Ellers, hvis du selv synes det ikke er til, så må du selv meget gerne komme med et eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2012 af mette48 (Slettet)

Et trapez er en plan figur, så det kan ikke være det du tænker på.

Måske er det et prisme med trapezformede ender.

Hvis du søger på google trapez volume så burd der komme nogle fine figure.

Vis os nogle af de figurer, så vi ikke skal gætte hvad du mener.


Svar #4
30. november 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

http://www.google.com/imgres?um=1&hl=da&client=safari&sa=N&tbo=d&rls=en&biw=1280&bih=635&tbm=isch&tbnid=wEOu0kiYIw8EBM:&imgrefurl=http://tcdsbstaff.ednet.ns.ca/scroache/Math/Math%2520Makes%2520Sense/planes_of_symmetry.htm&docid=BmnhkVmGgFE_LM&imgurl=http://tcdsbstaff.ednet.ns.ca/scroache/Math/Math%252520Makes%252520Sense/planes7.jpg&w=208&h=176&ei=qfG3UM_iFOTS4QTboYH4AQ&zoom=1&iact=hc&vpx=134&vpy=306&dur=736&hovh=140&hovw=166&tx=98&ty=98&sig=107736562738309854068&page=1&tbnh=134&tbnw=159&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:9,s:0,i:110

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2012 af mette48 (Slettet)

Det billede du har fremhævet er ikke af et trapez men et trapezoidal prisme.

Enderne er trapezer, der står vinkelret på de (rektangulære) sider, der forbinder dem.

Længden er den samme for oven og for neden.

Rumfang: Arealet af endefladerne*afstanden mellem enderne

bund bredden 2

- Top bredden 4

- Bund længde 5 = Top længde

- Og en højde på 0,5

areal af trapezformet endeflade (2+4)/2*0,5 = 6

rumfang af prismet 6*5=30


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis toplængden ikke er lig med bundlængden, som det angives i #0, er der måske tale om en helt anden figur? Måske netop en pyramidestub som foreslået i #1.


Skriv et svar til: Trapez ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.