Matematik

eksamenssæt 2011 august

01. december 2012 af safia1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg er igang med en eksamensopgave i matematik b.

Jeg har to forskellige opgaver jeg ikke rigtigt kan finde ud. 

1) f(x)= 3600*0.8544^x, hvor f(x) er antallet af tigre x år efter 2002

Spørgsmålet lyder så: Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien.

 

2) En funktion f er bestem ved ved f(x) = x^4 -8x^2+1 

Spørgsmålet lyder: løs ligningen f(x)=0 

 

Håber der nogle der kan forklare, hvad jeg skal gøre :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn f '(x) / f(x)

2) Ligningen f(x) = 0 er en 2.-gradsligning i x2 .


Svar #2
01. december 2012 af safia1994 (Slettet)

Altså jeg finder f ' (x) af 3600*0.8544^x? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja da.


Svar #4
01. december 2012 af safia1994 (Slettet)

Okay, kan det så passe at det giver

f(x)=3600*0.8455^x 

f ' (x) = 0.8455^x*ln(0,8455) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke rigtigt. Man har

f(x) = 3600 · 0,8455x = 3600 · ex·ln(0,8455) , så

f '(x) = 3600 · ln(0,8455) · 0,8455x = ln(0,8455) · f(x)


Svar #6
01. december 2012 af safia1994 (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan du har differentieret den.. Kan du forklare det? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man benytter, at (ekx)' = k·ekx


Skriv et svar til: eksamenssæt 2011 august

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.