Matematik

Statistik med programet r studio

02. december 2012 af Rina68 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg er ved at skrive et projekt hvor vi skal anvende r studio. Desværre drikker mine koder, så jeg håber der er nogen der bruger r og som kan se hvad der går galt.

Jeg har lavet en PCA og udvalgt 4 komponenter. Herfra skal jeg lave en regressionsanalyse og det er her det går galt med koderne:

studie.nr<-090832
tuno<-read.table("E:/Statistik/statistik/Projektopgave/tuno.csv",
                 sep=";",header=TRUE)
set.seed(090832)

I.train<-sort(sample(1:dim(tuno)[1])[1:200])
summary(tuno[I.train,])
names(tuno[I.train,])

# PCA med alle variabler
pca1<-princomp(~tpow+ad+ws10m+ws30+tkeL38+tkeL39+tkeL40+wsL31+wsL38+wsL39+wsL40+Twd10msin+Twd10mcos+Twd30sin+Twd30cos+TdL31cos+TdL31sin+TdL38cos+TdL38sin+TdL39cos+TdL39sin+TdL40cos+TdL40sin+r.ad+r.wd10m+r.wd30+r.ws10m+r.ws30,cor=TRUE,data=tuno[I.train, ])
summary(pca1)
names(pca1)

Ovenstående del er det der virker. Herfra vil jeg nu lave min regression

Mt0<-lm(y~Comp.1+Comp.2+Comp.3+Comp.4,data=T)
summary(Mt0)

Dette er det der driller. Jeg har på fornemmelsen at det er fordi jeg ikke har defineret min y. Men når jeg definere den så skriver den y=NULL så noget er galt her.

Er der en anden måde den kan laves på?

 

 

 


Skriv et svar til: Statistik med programet r studio

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.