Matematik

Parabels toppunkt - hjælp:)

02. december 2012 af qwertyqwert (Slettet)

Bestem parablens toppunkt ved differential regning:

a) y= 2x^2-12x+9

 

Forstår den ikke helt, skal man differentiere først, og hvad skal man bagefter? bruge diskriminantformlen?

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af jihudsif (Slettet)

Hej, kan du hjælpe med noget engelsk...


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af peter lind

I toppunktet er differentialkvotienten 0 så løs ligningen y'=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af SuneChr

# 0

Diskriminantformlen til bestemmelse af toppunktet kan benyttes, hvis differentialregningen endnu ikke er på plads.

# 1  Du er vist sluppet forkert ind ved indhegningen, medmindre du gerne vil have hjælp til en matematikopgave forfattet på engelsk. Der skal i alle tilfælde oprettes en ny tråd med spørgsmålet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2012 af mathon

#1 fulgt op

                            y ' = 4xT - 12 = 0   

                                   xT - 3 = 0

                                   xT = 3

                                   yT = 2xT2 - 12xT + 9 = 2•32 - 12•3 + 9 = 18 - 36 + 9 = -9

                            T = (xT,yT) = (3,-9)

                                
                      

                       

 


Svar #5
03. december 2012 af qwertyqwert (Slettet)

tak

!


Skriv et svar til: Parabels toppunkt - hjælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.