Matematik

Matematik opgave hjælp!

02. december 2012 af COLLIDE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg vil gerne lige have hjælp til en opgave, som jeg ikke kan finde ud af håbede at I kunne hjælpe!

Niels har fået en slikpose!
Selv spiser han halvdelen. Hans storebror får halvdelen af resten. Hans søster får to tredjedele af det der nu er tilbage. Så er der lige to stykker til hver af sidekammeraterne tilbage.
Hvor mange stykker slik var der i posen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af hesch (Slettet)

Der var x stykker slik i posen:

x * (1/2) * (1/2) * (1/3) = 2*sidekammerater

1/12 x = 4

x = 48

 

ksmj


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af okerne (Slettet)

Hans søster fik 2/3 af det der var tilbage. Dvs der var 1/3 tilbage i posen til de to sidekammerater, altså de to stykker. Før søsteren fik noget, var der altså 2*2+1*2=6 stykker. 

Storebroren fik resten af halvdelen, altså også 6.

Ialt deler de 4 overstående 12 stykker.

Niels har spist 12 stykker, da han allerede har spist halvdelen af posen.

Ialt var der 24.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opstil en ligning. Kald det oprindelige antal stykker slik for x.

Han spiser selv halvdelen: x/2
Hans storebror får halvdelen af resten (x - x/2)/2 = x/4
Hans søster får 2/3 af det der nu er tilbage: (x - x/2 - x/4)·2/3 = (x/4)·(2/3) = x/6
Så er der 2 stykker tilbage:

x - (x/2 + x/4 + x/6) = 2

Løs nu denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2012 af hesch (Slettet)

#2:   Der står  to stykker til hver af sidekammeraterne ( 2 sidekammerater ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

OK, så skal man ende med 4 stykker, hvis det er underforstået, at der er 2 sidekammerater? På det punkt er opgaven måske lidt uklar.

x - (x/2 + x/4 + x/6) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2012 af hesch (Slettet)

#5:  Jeg lurede også lidt på antallet af sidekammerater,  men det står altså i flertal: sidekammeraterne, og flere end to kan der vel ikke være, når de skal sidde ved siden af.  Jeg venter spændt på COLLIDE, måske han har en "skjult" facitliste.  :)    Derfor tilføjet nederst i #1:  ksmj


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6: Ja, jeg fik nok læst det derhen, at der var 2 stykker slik tilbage, som hver af sidekammeraterne så kunne slås om i pausen.


Svar #8
03. december 2012 af COLLIDE (Slettet)

I skal ikke tro at jeg kender svaret! Og har ikke en facitliste! Jeg kan bare ikke finde ud af den opgave, og derfor håbede nogle af jer kunne forklare det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2012 af hesch (Slettet)

Jo, men, der er vist enighed om, at der var 48 stk. slik i posen.

Dette er regnet ud på 2 lidt forskellige måder.

Følg opgavens tekst, og beregningerne. Stil spørgsmål.  :)


Svar #10
03. december 2012 af COLLIDE (Slettet)

Det eneste jeg godt kunne tænke mig at vide, hvordan I kommer frem til 48 stykker? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. december 2012 af hesch (Slettet)

Der var x stykker slik i posen:

x * (1/2) * (1/2) * (1/3) = 4

Opstiller jeg nu sådan:

x                                    ( hvor mange der var i starten)

* (1/2)                           (  = Det antal der er tilbage når Niels har spist halvdelen )

* (1/2)                           ( = Det antal der er tilbage når storebror har spist halvdelen af resten )

* (1/3)                           ( = det antal der er tilbage når storesøster har spist 2/3 af resten )

= 4                                ( Tibage er der to stykker til hver af to sidekammerater

Løs nu ligningen:   1/12*x = 4


Skriv et svar til: Matematik opgave hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.