Matematik

Ligning

04. december 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg søger hjælp til hvordan man løse og ikke mindst udregner disse ligninger.

Hvis jeg bare kunne få hjælp til at løse 2 -3 af ligningerne, så må jeg kan lærer så

meget, at jeg selv kan løse de andre.

a. 3x - 2y = x + y - 5
 

b. x + 2y = 3x + y + 2
 

c. 3(2x - y) = 5x - y + 1
 

d. 2x + 4y = 5y - 3
 

e. 2x - 3y = 3x + 6
 

4x - 2y + 1 = (12x + 8) : 4
 

På forhånd mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af mathon

 

                               ...du kan ikke løse én ligning med to ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2012 af Euroman28

Jeg mener det vil være relevant at splitte ligning 1 op i 2 ligninger, så der står følgende

3x-2y = 0

x+y-5 = 0 -> x+y=5

Det vil med andre ord sige du har 2 ligninger med, 2 ubekendt du skal løse

3x-2y=0

x + y= 5

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan man da ikke gøre, som du foreslår. Opgaven oplyser intet om, at

3x - 2y = x + y - 5 = 0 ?

Man kan ikke bare lave nye ligninger, for hvilke der ikke er hjemmel i opgavens tekst.

 

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.