Kemi

Kovalente bindinger

04. december 2012 af MigXXX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner jeg ud, om denne binding er kovalent, polær eller en ionbinding? 

C3H8?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

I propan indgår der kovalente bindinger, og  

  I
-C-H bindingen anses for at være upolær.. 
  I


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2012 af exutu (Slettet)

Du skal se på ΔEN=|EN(C)-EN(H)| og EN og ud fra det kan du vurdere binding fx ved hjælp af:

http://chemed.chem.purdue.edu/genchem/topicreview/bp/materials/graphics/1.gif


Svar #3
04. december 2012 af MigXXX (Slettet)

Det ved jeg godt. 
Men det er fordi jeg gerne vil have ''mellemregningen''. 
Altså ligesom : NaBr = 2,8-0,9 = 1,9  dvs. at   ΔE= 1,9 = ionbinding.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. december 2012 af 1mitstudie (Slettet)

er det folkeskole spørgsmål ?

Beregning af om en bindning er covalent eller en ion bindning er svært at regne sig frem til og i den praktiske verden så bruges elektornegavitets beregninger mest til at finde ud af i hvilken retning reaktions pilen peger ,,, hvis man skal finde ud af om en bindning i et molekyle er covalent eller ionbindning så er det første jeg ser på altid om hvor symetrisk molekylet er og der næst erfaring med hvilke stoffer der danner ionbindning ... det sidste jeg gå til er beregningen, som i alle fald for mig altid kun understøtter antagelser af de to første overvejelser.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. december 2012 af 1mitstudie (Slettet)

#4 Ps. Ion eller covalent er ikke en on/off tilstand men men en glidende overgang hvor det jevnligt er svært at afgøre om man ser på det ene eller andet.

 


Svar #6
09. december 2012 af MigXXX (Slettet)

Nej, 1.G's spørgsmål.
Det ved jeg godt, men vi skal regne med elektronnegativitet, da det er det vi arbejder omkring :-)


Skriv et svar til: Kovalente bindinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.