Matematik

Trigonometri - Find vinkel C og D i firkant

04. december 2012 af matematikersvært (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har siddet med en matematik opgave et stykke tid, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af det - så jeg håber, at nogle af jer kan :)

I kan se på det vedhæftede billede hvordan firkanten ser ud

Opgaven lyder: 

"Bestem vinkel C og vinkel D i firkanten ABCD "

Er der nogle der kan hjælpe?

Tak på forhånd!

- Sabine 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af lfdahl (Slettet)

cos(D) = (145-60)/170   "hosliggende/hypotenusen"

C = 180  - D


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Firkant ABCE er et rektangel, og trekant CDE er en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen CD og let finder kateten ED ved at benytte, at ABCE er et rektangel. Derfor kan man benytte #1 med den lille modifikation

C = 90º - D


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2012 af nielsenHTX

#2 "Bestem vinkel C og vinkel D i firkanten ABCD "  #1 er altså korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det har du fuldstændig ret i. Jeg fik vist fokuseret lidt for meget på den retvinklede trekant i #2. Jeg beklager hastværket.


Skriv et svar til: Trigonometri - Find vinkel C og D i firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.