Dansk

Dansk

04. december 2012 af TerryKanrekhaHugens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vedligger et fil her, og vil gerne vide jeres mening om teksten jeg har skrevet. 

Det er vigtigt at vide om det er sådan man skriver et opgave eller ikke. Har brugefor det så jeg kan arbejde bedere på det, hvis der mangler noget. 

 

Tak i forvejen. 

( jeg spørg ikke om I skal rette opgaven, men vil gerne vide jeres meningen om teksten) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

Det bliver lidt punktformsagtigt, hvilket aldrig er hensigten med nogen af de skriftlige eksamensgenrer. Din artikel skal være sammenhængende så meget som muligt. Det virker også som om, at du springer meget i emnet, hvilket du skal passe på med, da læseren til den introducerende artikel ikke aner noget som helst om emnet. Dvs. du skal være ekstra påpasselig med formidlingen her. 

Der er nogen sproglige småfejl hist og her, som også skal rettes op på, men det vigtigste er nok at analysere Ulla Dallerups tale grundigt først og bagefter prøve at skrive en sammenhængende analyse af den. Der er masser af komme ind på: Hendes brug af kontraster, metaforer, faktisk kan man også snakke retorik - for holder hendes argumentation? Er det ikke paradoksalt, at hun snakker om, at de andre har behandlet dem dårligt og talt dårligt om Dansk Folkeparti, når hun selv er grov i sin tone om andre? 

Husk endvidere at have opgaveformuleringen i mente. Så vidt jeg husker er det noget med at karakterisere hendes brug af virkemidler eller noget. Dvs. det er dit fokus, og det er emnet, som navnligt skal behandle under analysedelen og konkludere på. Sidst men ikke mindst skal din perspektivering være mere abstrakt. Du skal huske på, at Dallerups tale er et eksempel på emnet, og de andre tekster som du har fået givet skal du bruge for at gøre det overordnede emne mere generelt. Med andre ord skal du gå fra det konkrete emne til det generelle. 


Skriv et svar til: Dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.